Με επιτυχία η δράση του συλλόγου του 1ου Δημοτικού Σχολείου «Kids Athletics» σε συνεργασία με τον Αθλητικό σύλλογο στίβου ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας σε συνεργασία με τον Αθλητικό σύλλογο στίβου ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ υλοποίησαν με μεγάλη επιτυχία το πρωί του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου το εκπαιδευτικό - αθλητικό πρόγραμμα «Kids' Athletics».

Το πρόγραμμα «Kids' Athletics» υλοποιείται τα τρία τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων και τον ΣΕΓΑΣ και προσφέρεται δωρεάν. Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να καταστήσει όσο πιο δημοφιλή γίνεται τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το "Team event for children" (Ομαδικό παιχνίδι για παιδιά). Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: α) τα αγωνίσματα δρόμου β) τις ρίψεις γ) τα άλματα και απευθύνεται σε παιδιά 7 έως 12 ετών.

Στο τέλος, οι μαθητές του σχολείου επιβραβεύθηκαν με αναμνηστικά διπλώματα τόσο για την προσπάθεια όσο και για τη συμμετοχή.

Ακολουθεί το σχετικό άρθρο από την εφημερίδα Η ΓΝΩΜΗ (φύλλο της 1ης Νοεμβρίου 2013):

177