Γιάννης Σταματόπουλος «Αντίο με προσφορά σ’ αυτό που αγάπησε»

Ο Γιάννης Σταματόπουλος αφιέρωσε τη ζωή του στον ελληνικό στίβο, πάντα κοντά στις αθλήτριες και τους αθλητές είχε την ευθύνη των εθνικών μας ομάδων και με την καλοσύνη του, την ευγένεια και τις σωστές αποφάσεις του είχε καθοριστική συμβολή στις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού στίβου, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Μια ζωή ταγμένη στον κλασικό αθλητισμό τον οποίο υπηρέτησε από κάθε θέση που κατέλαβε στην μακρόχρονη πορεία του.

Ακόμη και αυτή τη δύσκολη στιγμή του αποχαιρετισμού, η θέλησή του, μέσω των οικείων του, είναι η προσφορά σε αυτό που αγάπησε. Τον Στίβο.

Έτσι λοιπόν η οικογένειά του, η σύζυγός του Όλγα και τα παιδιά του Δημήτρης, Νάγια και Χάρης καθώς και τα αδέλφια του Βιολέτα, Πόπη και Άκης, Άντα, επιθυμούν αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο λογαριασμό της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου (Alpha Bank IBAN GR6001405330533002002002433) «για την ενίσχυση αθλητριών και αθλητών του στίβου».

Η πράξη αυτή είναι το επιστέγασμα, η επαλήθευση όλων αυτών που καταγράφονται στα εκατοντάδες συλλυπητήρια μηνύματα χαρακτηρίζοντάς τον ακούραστο εργάτη του στίβου με ανυστερόβουλη προσφορά, αξιοπρέπεια, καλοσύνη, σοβαρότητα κι ευγένεια, υπηρετώντας το χώρο του Αθλητισμού με υποδειγματικό ήθος και συνέπεια.

Η νεκρώσιμη ακολουθία

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 13:00 στον ιερό Ναό Παντάνασσας Πατρών.

Ψήφισμα για τον απροσδόκητο χαμό του Α Αντιπροέδρου του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ εκδόθηκε σήμερα στο οποίο αναφέρεται:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του εκλεκτού μέλους και Α Αντιπροέδρου, Ιωάννη Σταματόπουλου συνήλθε εκτάκτως σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 στα επί της Λεωφ. Συγγρού 137 γραφεία του και αποφάσισε τα εξής:

  1. Να εκφράσει εκ βαθέων τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.
  2. Να συνοδεύσουν o Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. τον εκλιπόντα στην τελευταία του κατοικία.
  3. Να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία της Ομοσπονδίας την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, ημέρα της κηδείας του.
  4. Να κατατεθεί αντί στεφάνου ποσό στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας, για την ενίσχυση των Αθλητών και Αθλητριών
  5. Να καθιερωθεί στη μνήμη του έπαθλο που θα απονέμεται κάθε χρόνο στον καλύτερο Αθλητή - Αθλήτρια στην κατηγορία Παίδων– Κορασίδων.
  6. Να αναρτηθεί το παρόν στο site της Ομοσπονδίας.

Ο Γιάννης Σταματόπουλος

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 28 Αυγούστου το 1954. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Με τον αθλητισμό ασχολήθηκε από τα πρώιμα μαθητικά του χρόνια παίζοντας μπάσκετ.

Το 1982 έγινε μέλος της διοίκησης του σωματείου Ολυμπιάδα Πατρών και από το 1985 έως το 1987 διατέλεσε γενικός γραμματέας. Το 1982 ήταν κριτής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Ανδρών – Γυναικών, που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Την περίοδο 1987 – 1989 εκλέχτηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ στο οποίο επανεκλέχτηκε το 1997 και κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου μέχρι τον θάνατό του.

Η δράση του στην ομοσπονδία του Στίβου ήταν έντονη, καθώς πέραν των υψηλών διοικητικών θέσεων, διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων, της Κεντρικής Επιτροπής Κριτών, της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού, της Επιτροπής Μετεγγραφών και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας.

Σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν Αρχηγός αποστολή της εθνικής ομάδας στίβου, αρχής γενομένης από το 2000 στο Σίδνει και στη συνέχεια στην Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012 και Ρίο ντι Τζανέιρο 2016.

Δεν ήταν όμως οι μόνες. Ο Γιάννης Σταματόπουλος ήταν αρχηγός αποστολής σε δεκάδες άλλες διοργανώσεις Παγκοσμίων, Ευρωπαϊκών, Βαλκανικών και Μεσογειακών στις οποίες πάντα ξεχώριζε για τη συνεργασία, τις γνώσεις και τις οργανωτικές του αρετές.

Συλλυπητήριες επιστολές

Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία

Η Εφορεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, μετά από την αναγγελία θανάτου του Αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ και μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ιωάννη Σταματόπουλου ο οποίος με ιδιαίτερη αφοσίωση και ήθος υπηρέτησε τον ελληνικό στίβο και τους σκοπούς του Αθλητικού και Ολυμπιακού Κινήματος, αποφάσισε:

  1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια των μελών της στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  2. Να προσφέρει μια υποτροφία στο όνομα του Ιωάννη Σταματόπουλου για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ολυμπιακών Σπουδών (Master’s Degree Program), σε πρόσωπο επιλογής του ΣΕΓΑΣ.
  3. Να δημοσιεύσει το ψήφισμα αυτό στον αθηναϊκό τύπο.
  4. Να παραστεί στη νεκρώσιμο ακολουθία με τον Πρόεδρο της, Ισίδωρο Κούβελο.

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου

"Mε μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απρόσμενη απώλεια του Α΄Αντιπροέδρου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Γιάννη Σταματόπουλου, εξαίρετου φίλου με μεγάλη προσφορά στον χώρο του αθλητισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΄Ενωσης καθώς και όλη η Λεσβιακή - Λημνιακή οικογένεια του Στίβου, εκφράζουν τα ολόθερμα συλλυπητήρια προς τους οικείους του και προς το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ".

ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος

"Το ΔΣ του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος, οι προπονητές, οι αθλητές και οι φίλαθλοι του συλλόγου θα ήθελαν να εκφράσουν στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ τα συλλυπητήριά τους για τον αδόκητο χαμό του Γιάννη Σταματόπουλου ενός πραγματικού Εργάτη του στίβου και ανθρώπου με απαράμιλλη ευγένεια και αμέριστη προσφορά στον Ελληνικό Αθλητισμό. Η απουσία του μας θλίβει όλους και το κενό του θα είναι δυσαναπλήρωτο. Θερμά συλλυπητήρια και στους οικείους του".

ΑΟ Φιλοθέης

"Οι λέξεις που ψάχνουμε δεν υπάρχουν για να εκφράσουν τη λύπη και την θλίψη όλων μας στον Α.Ο. Φιλοθέης για την απώλεια του Γιάννη Σταματόπουλου. Χάσαμε ένα φίλο μας ...Δυσαναπλήρωτο κενό για εμάς και για το στίβο. Γεια σου Γιάννη...".

ΓΣ Λαγκαδά

"Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Γυμναστικού Συλλόγου Λαγκαδά εκφράζει την λύπη του για τον αδόκητο χαμό του Α΄ Αντιπροέδρου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Γιάννη Σταματόπουλου, εργάτη του στίβου, καλού φίλου και συνεργάτη για πολλά χρόνια".

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Τελευταία νέα Γιάννης Σταματόπουλος «Αντίο με προσφορά σ’ αυτό που αγάπησε»